Els primers dies de la seva nova vida

Quan arriba el teu nou company a casa, és el seu 2n naixement. Hem d'oblidar el seu origen, història i costums.

Quan l'animal arribi a casa, se l'ha de deixar explorar l'habitatge al seu ritme, amb totes les estances obertes. No l'escridassem, ni li cridem l'atenció mentre fa l'exploració.

Els gossos

Decidim els horaris d'alimentació. Si ho fem només un cop al dia, dos o tres. Hem de ser constants i mantenir sempre els mateixos horaris. La quantitat d'aliment que li hem de donar, depèn del pes i de la marca. Tots els sacs de pinso porten unes taules amb la quantitat d'aliment que li hem de donar en funció del seu pes.

Durant el passeig en els primers dies, intentem seguir un recorregut "en espiral" des de casa nostra, i cada dia el fem més gran. D'aquesta forma ens assegurem que pugui tenir clares les olors del nostre barri i/o ciutat i li sigui més fàcil tornar a casa si es perd.

I parlant del passeig, no utilitzar mai corretges extensibles. En cas d'escapament i si el gos porta la corretja extensible enganxada, al corre i arrossegar-la fa molt soroll, un "soroll que el persegueix", el que fomenta que s'espanti i corri encara més. Utilitzem corretges de mida fixa, adequada per la nostra mascota. El vostre centre veterinari o botiga d'animals de confiança us ajudarà a trobar la corretja adequada.

No deixeu deslligat l'animal en espais oberts, fins passats varis mesos i estigueu segurs de que respon correctament a la crida. Això es pot treballar es espais com pipi-cans, o deixant l'animal lligat amb cordes llargues. No us refieu, sempre hi pot haver un estímul extern que sigui més fort que el vincle que hagueu creat.

Quan hi hagi contacte amb altres gossos, eviteu fer la salutació de cara. El contacte visual entre ells, es pot considerar una provocació i pot iniciar un conflicte. Les salutacions entre gossos, sempre s'han de fer per el costat i olorant-se els genitals. També és important no fer tensió amb la corretja ni estirar, això provocarà que el nostre gos es posi tens, dificultar la salutació i/o provocar un conflicte.

Recordeu, els gossos absorbeixen les nostres emocions. Durant el passeig hem d'estar sempre relaxats.

Les normes de convivència s'han de deixar clares des del primer moment i no hi poden haver excepcions. Si no es permet pujar al sofà, MAI es permet pujar al sofà. Ens hem d'assegurar, també, que tots els membres de la família compleixen amb les normes imposades. De no fer-ho així, podem propiciar l'aparició de problemes de conducta.

Tant el gos, com els membres de la família, han de tenir el seu espai íntim. En el cas del gos, aquest espai pot ser el seu llit, transportí o caseta. Quan estigui allà, deixem-li independència i no l'envaïm.