Surt a licitació el projecte d'ampliació del centre de recollida d'animals del Pla de l'Estany

Refugi Pla de l'Estany | 16 d’agost de 2018

El passat dia 10 d'agost, el Consell Comarcal del Pla de l'Estany va publicar l'anunci de licitació de les obres d'ampliació de la gossera comarcal del Pla de l'Estany.

El projecte consisteix en la construcció de 10 noves gàbies, l'adequació dels accessos i paviments al centre, i un tancat perimetral a la zona del refugi. També es crearà una porta d'accés independent a la de la deixalleria comarcal, aïllant el centre de la deixalleria comarcal. El cost de l'obra està valorada en 56.570,69 € i està prevista una durada de 2 mesos.

Les empreses tenen temps fins el dia 28 d'agost per presentar ofertes, i la previsió es que les obres comencin entre octubre i novembre d'aquest any.

Des de l'APAPE es celebra aquest pas, ja que suposa el final d'un camí que porta més de 2 anys de recorregut. "L'espai sempre ha estat un problema. La sobre-població be de lluny, i portem més de 2 anys reclamant una ampliació de la capacitat del centre per donar cabuda a tots els animals abandonats de la comarca". Amb aquesta ampliació, es passarà d'una capacitat de 20 a 30 gossos, més les gàbies de quarantena. "Això suposarà un alleujament del centre, però no una solució al problema d'arrel. La majoria de les gàbies noves que es construiran, ja tenen un inquilí assignat".

Tal i com recorda el president de l'entitat, "si tenim 50 gàbies, tindrem 60 gossos, i si tenim 100 gàbies, tindrem 120 gossos". Actuar amb força contra l'abandonament és la única opció per solucionar el problema d'espai tant del Pla de l'Estany, com de tots els refugis i protectores de Catalunya.

etiquetes