L'APAPE signa un conveni amb l'Ajuntament de Porqueres per el control de colònies de gats

Colònies de gats | 09 d’agost de 2019

Aquest matí l'APAPE ha formalitzat amb l'Ajuntament de Porqueres un conveni de col·laboració per tal de portar la gestió i control de les colònies de gats del municipi de Porqueres.

L'Ajuntament finançarà a l'entitat amb un total de 500€ anuals per realitzar esterilitzacions i controls veterinaris als gats de colònies del municipi. L'APAPE actuarà amb el procediment CER (Captura-Esterilització-Retorn) per el control de les colònies, el mecanisme més eficaç i econòmic per gestionar aquesta problemàtica.

En els pròxims mesos, l'APAPE realitzarà una tasca de identificació de les actuals colònies del municipi i s'intentarà realitzar un cens dels animals, per tal de poder iniciar les tasques d'esterilització. En aquest aspecte, l'APAPE demana la col·laboració dels ciutadans residents al municipi de Porqueres per a la identificació de les colònies existents. Un cop identificades les colònies, s'iniciaran les tasques de captura posant el focus en aquelles colònies més grans o amb més problemàtica.

El conveni amb Banyoles, pendent

Per altra banda, l'APAPE continua pendent de la signatura d'un conveni amb característiques similars amb l'Ajuntament de Banyoles. L'APAPE ja treballa amb les colònies de Banyoles des de mitjans de 2018, però per problemes logístics i d'agenda, no s'ha pogut formalitzar el conveni. En el segon quadrimestre de 2018 es van realitzar 20 esterilitzacions.

etiquetes