Finalitzen les obres d'ampliació del centre de recollida d'animals del Pla de l'Estany

Refugi Pla de l'Estany | 05 d’agost de 2019

Desprès de pràcticament 9 mesos, s'han donat per finalitzades les obres d'ampliació del Centre de recollida d'animals del Pla de l'Estany / Gossera comarcal, titularitat del Consell Comarcal del Pla de l'Estany.

Aquestes obres han tingut com a objectiu l'ampliació de l'espai habilitat, amb un total de 10 gàbies noves, sumant-se a les 20 ja existents. A banda, s'ha pavimentat tota la zona davantera de les instal·lacions i s'ha tancat tot el perimetratge de la zona de la gossera, habilitant un accés independent al de la deixalleria comarcal. Les obres d'ampliació han tingut un cost d'aproximadament 60.000 euros.

L'APAPE, com a gestora de les instal·lacions, porta més de 4 anys reivindicant aquesta ampliació, ja que la saturació existent era inviable. Tot i així, amb aquesta ampliació, les instal·lacions continuen estant saturades amb un total de 47 gossos en dia d'avui.

Martin Fernandez, president de l'APAPE i cuidador del centre explica que «aquest estiu, el nombre d'abandonaments ha estat més baix que altres anys, però no ens podem adormir» i ha recalcat que «tot i l'ampliació i el guany en qualitat de vida dels habitats del centre, aquest continua saturat, i des de l'administració s'ha d'actuar per evitar el problema d'arrel»

Miquel Castanyer, el nou president del Consell Comarcal del Pla de l'Estany ha visitat avui les instal·lacions. Ha indicat que no es preveuen noves ampliacions de les instal·lacions, però si que s'inclourà una partida pressupostària al manteniment de les instal·lacions, cosa que fins ara, era inexistent. També ha explicat que tenen l'objectiu de treballar per el foment de l'adopció dels animals, i la sensibilització sobre l'abandonament.