Aranca la campanya "soc responsable" 2021, d'identificació i esterilització

Campanyes | 02 de març de 2021

La campanya "sóc responsable", és una iniciativa de FAADA, la fundació per l'assessorament i acció en defensa dels animals, amb col·laboració del Departament de Territori i Sontenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i de diferents centres veterinaris de Catalunya, que durant tot l'any, ofereix importants descomptes en la identificació i esterilització de gossos gats i fures. 

A més, la gran novetat d'aquest any és la inclusió dels porcs vietnamites a la iniciativa. El 29 de març de 2019, a través del Reial Decret 216/2019 pel qual es modifica el Reial Decret 630/2013, que regula el Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores, es va incloure en el mateix al porc vietnamita. Per aquesta raó, actualment està prohibida la venda d'aquests animals i, les persones que ja els tenen a les seves famílies, han de comunicar la seva tinença a l'administració autonòmica i regularitzar-los abans de l'1 de gener de 2022. Qualsevol porc vietnamita que no hagi estat legalitzat, serà objecte de sacrifici per part de l'administració.

Això significa que els porcs han de portar un microxip (donat d'alta al registre d'animals de companyia de la Generalitat de Catalunya) i han d'estar esterilitzats quirúrgicament.

Al Pla de l'Estany, l'únic centre adherit a la campanya, és Vet-Llar, al carrer valència de Banyoles. Us haureu d'inscriure al web socresponsable.org i concertar cita amb el centre veterinari.

Cal recordar, que la identificació dels gossos, gats i fures, i el seu corresponent registre al cens d'animals al municipi de residència, és obligatòria per llei, i la no identificació, pot suposar una multa de com a mínim 200 €. D'altra banda, quan un animal es troba correctament identificat, ajuda als centres de recollida d'animals i a les protectores, contactar amb els propietaris per tal de poder retornar-los l'animal perdut.