25 cadells trobats en una setmana

Servei de recollida | 31 de maig de 2018

25 cadells repartits en tres cadellades diferents, 9 tenen aproximadament 1 mes i mig trobats a Esponellà, 9 tenen entre 1 i 2 setmanes i van ser trobats en una bossa dins d’un contenidor de brossa a Cornellà del Terri, i 7 d’aproximadament 1 mes, retirats d’una masia de Vilademuls.

“És una situació complexa de gestionar, els cadells requereixen molta atenció, son molts de cop, i l’espai es insuficient”, indica Esteve Blanch, Secretari de l’entitat. “Aquestes situacions, fan palès la irresponsabilitat dels tenidors d’animals, la poca informació, i una normativa legal insuficient, que a més, no s’aplica amb prou contundència”. L’any 2017, es van recollir un total de 32 cadells repartits al llarg de l’any, “en el que portem de 2018, ja se n’han recollit 34”. Segons Martin Fernandez, president de l’entitat “s’han de realitzar més campanyes informatives sobre els avantatges de l’esterilització, endurir les lleis, i aplicar-les amb força”. També indica que “estem preparant una campanya d’identificació i vacunació a preus reduïts, i si té bona acceptació, prepararem una campanya d’esterilització”.

Les obres d’ampliació de les instal·lacions, de camí.

Des de l’entitat, fa més de dos anys que s’està recalcant al Consell Comarcal del Pla de l’Estany (titulars de la gossera Comarcal, gestionada per l’entitat), que la capacitat de les instal·lacions son insuficients. La mitjana de gossos al centre, durant l’any 2017 va ser aproximadament d’uns 40 gossos, quan les instal·lacions tenen una capacitat de 22.

Al llarg de 2017, es van instal·lar 7 gàbies metàl·liques que tenien que estar destinades com a zona de trànsit i quarantena, però en poques ocasions s’han pogut utilitzar per aquesta finalitat.

Les obres d’ampliació, per a la construcció de 10 espais nous i el perimetratge de les instal·lacions, haurien de començar a finals d’aquest any, segons han indicat els responsables de Medi Ambient del Consell Comarcal a l’APAPE. Fa poc ha finalitzat el termini de presentació d’al·legacions al projecte, i només queda pendent l’aprovació definitiva i l’adjudicació de les obres.